Onnea Lena Danker – uunituore australianterriereiden ulkomuototuomari ❤

Onnea Lena Danker
uunituore australianterriereiden ulkomuototuomari

Rotumme erikoiskoulutus ja arvostelukoe järjestettiin 23.11.2023 Kennelliiton koulutustilassa Espoossa. Tilaisuuteen osallistui yhteensä 8 ulkomuototuomaria. Kouluttajina olivat Tanya Ahlman-Stockmari ja Mari Pajaskoski.

Tuomarikoulutusvastaava rotujärjestössämme on Anne Moilanen. Anne koordinoi aikataulut, ilmoittautumiset ja kaikki järjestelyt. Annen taustatukena häärii tietysti koko jalostustoimikunta.

Koulutustilaisuutta varten suunniteltiin ja toteutettiin syksyllä rotujärjestömme uusi koulutusmateriaali. Tämä koulutusmateriaali on julkaistu myös yhdistyksemme www-sivuilla ja siihen voivat kiinnostuneet käydä tutustumassa. Koulutusmateriaali on kaikille avointa.
– Vierivä kivi ei sammaloidu. Koulutusmateriaali päivitetään jatkossa vuosittain. Nyt on rakennettu yhteistyönä erinomainen kokonaisuus, joka on saanut paljon positiivista palautetta niin tuomareilta kuin Kennelliitostakin. Mutta. Aina on parannettavaa ja sen me yritämme tehdä, toteaa jalostustoimikunnan puheenjohtaja Marjo Ahola.

Koulutusmateriaalin päivitys oli pitkä ja mielenkiintoinen yhteistyöprojekti syksyllä. Jalostustoimikunta uudisti koulutusmateriaalin yhteistyössä rotumme tuomarikoulutuksesta vastaavien kasvattajatuomareiden kanssa. Jalostustoimikunta kiittää lämpimästi yhteistyöstä: Harto Stockmari, Tanya Ahlman-Stockmari, Mari Pajaskoski ja Nina Janger.

Jalostustoimikunta heitti myös aussien omistajille some-haasteen hienojen valokuvien saamiseksi. Haasteestamme otettiin koppi. Koulutusmateriaalissa on julkaistu valokuvia 20 eri kuvaajalta.
– Jalostustoimikunnan ja tuomarien lisäksi haastoimme aussien omistajat. Tietotaitoa työryhmällä oli, mutta kameran kanssa emme ehdi joka paikkaan, summaa Ahola. Suuri kiitos kaikille aussien omistajille!

Aussipankki
Tuomarikoulutus ei onnistu ilman koiria, koirien omistajia ja koirien kasvattajia. Jalostustoimikunta heitti jäsenistölle some-haasteen ja rakensimme rodun koulutusta varten Aussi-pankin. Aussipankkiin saa kuka tahansa ilmoittaa oman koiransa. Myös kasvattaja voi ilmiantaa itsensä, että on kiinnostunut tulemaan tuomarikoulutukseen kasvattiensa kanssa.
– Aussi-pankki on erinomainen työväline, kun suunnittelimme tuomarikoulutukseen koiria. Nyt mukana oli 10 eri kasvattajan koiria. Oli helppo lähestyä kasvattajia ja koirien omistajia, kun jalostustoimikunnalla oli jo etukäteen tieto, että tuomarikoulutus kiinnostaa, kertoo jalostustoimikunnan sihteeri Riina Sjöman.

Enemmänkin tulijoita olisi ollut, mutta monelle kiinnostuneelle aikataulu teki kepposet. Joko juuri silloin koiran omistaja oli jossain muualla tai koulutusaika arki-ilta myöhään työpäivän jälkeen oli ns. mission impossible.

Jalostustoimikunta tarjosi apuaan ja monta aussia kyyditettiin paikalle ja palautettiin takaisin kotiin jalostustoimikunnan jäsenten autoissa.
– Kiitos kaikille aussien omistajille, jotka luottivat, että jalostustoimikunta hoitaa koirat hyvin ja että tapahtuma on kiva päätähdille, ausseille, toteaa jalostustoimikunnan jäsen Jenni Kosonen. Jenni ajeli tuomarikoulutukseen suurinta siksakkia koulutukseen tulevien kuljetuspalveluiden kanssa.

Elämänsä ensimmäistä kertaa tuomarikoulutukseen toi koiriaan Davina Malviluoto. Davinan koirat ”Anssi” ja ”Orvokki” olivat koulutuskoirina.
– Molemmilla koirilla oli niin siistiä, ettei meinanneet nahoissaan pysyä. Siellä oli paljon porukkaa ja mun mielestä oli hyvä tunnelma, kertoo Davina.

Palautetta kouluttajilta
– Kaikki sujui leppoisasti ja yhteisymmärryksessä, tästä on hyvä jatkaa. Koulutusmateriaali on toimiva paketti, toteaa Tanya Ahlman-Stockmari.
– Hyvin kaikki meni ja hienosti kaikki jaksoivat, vaikka venyi myöhään. Kiitokset kaikille osapuolille, toivottaa Mari Pajaskoski.

Jalostustoimikunta kiittää kaikkia ausseja omistajineen ja kasvattajineen, jotka olivat tekemässä mukavahenkistä koulutustapahtumaa. Lämmin kiitos kouluttaville tuomareille. Kiitos myös koulutuksen valvoja Maija Mäkinen.

Koulutuksessa olleet koirat
Bluepepper’s BTW
Bluepepper’s Theory Of Relativity

Arvostelukokeessa olleet koirat
Finsweng Täystuho
Melukylän Watti Von Patti
Millhouse’s Tasmanian Blue
Terhierin Delta
Wink Tank Kwaka Triple

Blueswing Wild Rose
Huovispäivän Humppa
Red Style’s American Honey
Sinisen Helmen Queen Of Spades
Wink Tank Five Star Lassie

Jalostustoimikunnan FB sivut

Edellinen artikkeli
Luento koirien silmäsairauksista
Seuraava artikkeli
Uudet kotisivut on nyt julkaistu