Jalostustarkastus tuontiuroksille

Jalostustoimikunta tarjoaa mahdollisuutta jalostustarkastukseen tuontikoirille, joilla on yli 5 pentuetta. Kutsuttujen tuontiurosten listaus on tehty KoiraNetin haulla koirille, joiden pentuja on rekisteröity vuosina 2010–2023 ja ne tiettävästi ovat itse elossa.

Jalostustoimikunta lähettää keväällä kasvattajille sähköpostia ja tarjoaa jalostustarkastuksen mahdollisuutta. Sen jälkeen mietimme yhdessä sopivaa ajankohtaa ja paikkaa. Ajatus on tuoda jalostustarkastus lähelle seutua, jossa uros tai uroksen omistaja asuu.

Jalostustarkastuksen yhteyteen ajatuksena on järjestää muutakin toimintaa. Ajatuksissa on ollut: trimmausopastusta, arkitottelevaisuutta, nuorten koirien katselmus ja mukavaa yhdessä olemista vaikkapa koirien kilpajuoksun merkeissä. Toiveita kuunnellaan, toiveista voi laittaa viestiä Heinille, jalostustoimikunnan sihteerille (jalostustmk@australianterrierikerho.fi).

Jalostustarkastuksilla kerätään tietoa rodusta, koirien rakenteesta, ulkomuodosta ja luonteesta. Koiran omistaja saa yksityiskohtaisen rakennearvostelun koirastaan ja tietoa kerätään myös, mitä jalostustarkastuksessa oleva uros tai narttu (tarkastettavien aussien isä tai emä) on periyttänyt jälkeläisilleen.

Jalostustarkastusten järjestäminen on yksi JTO:n määrittelemä jalostustoimikunnan tehtävä. Australianterrierien jalostustarkastukset ovat olleet erittäin suosittuja tilaisuuksia. Valitettavasti niitä ei ole viime vuosina järjestetty. Nyt jalostustarkastukset on tavoitteena palauttaa takaisin.

Jalostustarkastukseen on aina etukäteen ilmoittauduttava, jotta pystytään laatimaan tapahtuman aikataulu.

Jalostustarkastukseen pystytään ottamaan n. 20 koiraa. Jalostustarkastus on osallistujalle ilmainen.

Jalostustarkastusta tarjotaan seuraaville tuontikoirille. Niiden omistajia tai koiria käyttäneitä kasvattajia pyydetään ottamaan yhteyttä jalostustustoimikuntaan, mikäli haluat ilmoittaa koiria jalostustarkastukseen. Sulussa on uroksen pentueiden määrä.

Zenon Von Den Grauen Anfurten ( 8 ), Armirelli Funny For Money ( 8 ), Cooktown Rossi Valentino (7), Nellyson’s A Tiny Al Ca Pony (5), Al-Dabaran Viggo (5), Redhawk Wild N’ Gettin’ Western (5), Enomis Iv Got The X Factor (5) ja Redwing Kiss And Tell (5).

Seuraava artikkeli
Rodun ulkomuodon ihanneprofiili on julkaistu